Echternachstraat

Echternachstraat

Genoemd naar de nog steeds bestaande abdij in de Oost-Luxemburgse stad Echternach, die in 698 door St. Willibrord werd gesticht. In een oorkonde uit 726 verklaart Willibrordus aan de abdij te schenken de door Frankische edelen aan hem geschonken goederen, onder meer gelegen te Diessen.

Bijzondere objecten:

Mariakapel

Dit kleine vierkanten bakstenen kapelletje ter ere van “Onze Lieve Vrouw, ons aller Moeder en Hertogin” is in 1950 gebouwd naar een ontwerp van F. Vervest. Het is in één week gebouwd door studenten van het R.K. Brabants Studentengilde dat in 1950 zijn jaarlijkse Studentenkamp in Diessen hield. Het gebouwtje heeft een tentdak van rode daktegels met een smeedijzeren kruis op een opengewerkte bol. Meer in Hers en Geens dur Diessen, deel 1 (1993) in het hoofdstuk ‘Studentenkamp in 1950’ door Wil Vennix.

Bouw kapelletje

Echternachstraat 6

Langgevelboerderij, gebouwd ca. 1915, begin deze eeuw verbouwd tot woonboerderij. Zadeldak met zwarte kruispannen, T vensters met luiken, glas-in-lood bovenlicht. Staldeuren en vierruits stalramen.

Echternachstraat 23

Deze langgevelboerderij vindt zijn oorsprong in de 17e eeuw. Hij ligt niet aan de openbare weg en is omringd door veel groen.